Fiske

Rike havfiskefelter og mange havfiskearter

Senja har flere hundre år med havfiske- og fiskeritradisjoner å vise til og like lenge har øya vært forbundet med Norges rikeste fiskefelt rett utenfor stuedøra til de mange fiskeværene. Selv om antall aktive fiskevær idag er noe redusert er havfisket og fiskeforekomstene fortsatt de samme og enormt rik på fiskeressurser og ulike fiskearter.

Mye av de rike fiskeforekomstene på Senja kommer i hovedsak av de store forekomstene av plankton og antall gyteplasser for fisk i umiddelbar nærhet rundt øya og fjordstrøkene, skapt av varierte fjell og havbunnformasjoner med mange dypder og grunner som igjen skaper et perfekt grunnlag for varig havfiskebestand av bærekraftige fiskestammer, slik som torsk, kveite, sei, hyse, steinbit, uer, brosme og laks.

I tillegg finnes rike ørretbestander i elver og vassdrag og havørret bestander.

Kunnskapen om slike “hemmelige fiskesteder” går gjerne i arv gjennom generasjoner og/eller tilegnes etter årevis av erfaring og lokalkunnskap

Hvordan finne de beste fiskeplassene på Senja?

Mange som ferierer på Senja kommer nettopp på grunn av havfisket og fiskemulighetene, og Northern Adventure Troms kan tilby sine gjester direkte tilgang til de beste fiskeplassene i havområdet utenfor Laukvik på Nord-Senja, men også til ørret- og lakseførende elver på fjell og innland som har rike fiskeforekomster, og som ofte er ukjent for allmenheten.

Kunnskapen om slike “hemmlige fiskesteder” går gjerne i arv gjennom generasjoner og/eller tilegnes etter årevis av erfaring og lokalkunnskap, og basert på dette er spesielle fiskekart utarbeidet som gjester får tilgang til ved booking av ferieopphold hos oss. Inkludert i bookingen får du også gode hav- og sjødyktige båter (fra 17,5 fot/40 hk motor til 19 fot/50 hk motor), alle med kartplotter, ekkolodd og GPS.

Båter tilknyttet booking disponerer du fritt gjennom hele oppholdet.

Havfiskegaranti

Utstyrt med din egen båt under oppholdet, fiskekart og ekkolodd, kan vi garantere deg fangst enten med stang eller jukse i havområdene på Nord-Senja. Oftest er det stor fisk som taes, men det krever også sin mann eller kvinne å få disse opp, så ambisjonene bør stå i forhold til ønske. Kveiter på over hundre kilo og 10-30 kilos torsk er ikke uvanlig.

Etterbehandlingen av fiskefangsten gjør du i foredlingshuset som har store benker med gode utslags- og vaskekummer og eget fileteringsrom laget kun for tilberedning av fisk. Etter filetering og behandling kan du lagre fisken i eget kjøle og fryserom i foredlingshuset. Her kan du også kle deg om før og etter fisketuren.

Skitt fiske!

Stay Connecting with our Social media

Join and get news & updates first

Rull til toppen